perjantai 26. marraskuuta 2010

The Kirpparilöytö 2010

Kävin pyörähtämässä alkuviikosta töiden jälkeen jo tutuksi tulleella Apen Kirppiksellä Karhulassa. Bongasin heti sisääntullessani hyllyssä olleen monopodin. Sitä tutkaillessa huomasin, että samassa kasassa oli pari muutakin jalustaa. Olin jo tohkeissani löydöstäni, kunnes huomasin hyllyn sivulla jonkin sortin alumiinilieriön, jonka perässä oli nappuloita. Sepä oli kuin olikin Bowensin nelisatanen monolite! Kuvauskamat oli peräisin aiemmin Karhulassa toimineesta valokuvaamosta, jonka kuolinpesä oli tullut heille myyntiin. Kysäisin pakettihintaa koko setille ja myyjä tokaisi sellaisen hinnan, että pakko oli ottaa kaikki matkaan :)



Ja sitten testaamaan! Bowens toimii kyllä erittäin mallikkaasti. Ilmeisesti viime käytöstä oli vierähtänyt jo aikaa, koska tökätessäni valon verkkovirtaan se otti aikansa ennen kuin oli täydessä latingissa. Myöhemmin kun kytkin sen uudestaan seinään, niin se oli valmiina normaaliajassa.

Salaman mukana tuli noin 3m pitkä synkkakaapeli. Testasin sitä aluksi Cactuksien kanssa, muttei vastaanottimissa riittänyt laukaisujännite poksauttamaan järeää salamaa. Tuon kyseisen salaman laukaisujännite on näköjään 140V. Canon 1DmkII kestää 250V salamakenkään tai synkkaporttiin, joten ei muuta kuin kaapelit kiinni ja rokkenroll! Viissatasesta ei pc-sync-porttia löydykään, joten käyttö rajoittuu sitten vaan tohon ykkössarjalaiseen.

Jos on tarvetta tsekata vanhojen salamojen laukaisujännitteitä, niin TÄÄLLÄ on melko kattava lista.

Jalustoja tuli myös uusia.

Unomat PSV 202 / Tripod
Unomat / Monopod
Bowens / Tripod
Arri / Tripod



Kuvassa vasemmalla Unomat PSV 202, jonka isäni pelasti roskakorituomiolta, kun tekivät töissä kaappien siivousta. Toi on videokamerajalusta, mutta ajaa asiansa loistavasti valokuvauksessakin. Topakka rakenne ja riittävästi korkeutta. Sain samasta paikasta myös VHS-videokameran. Oikealla Bowensin jalusta ja keskellä poikittain Unomatin monopodi. Ekassa kuvassa on siis tuo Arrin kolmijalka, jonka saa todella korkeaksi.

2 kommenttia:

Anssi Saviluoto kirjoitti...

Vau, melkoinen löytö. Paljonkos sait pulittaa koko paketista?

Oskari- kirjoitti...

Pidetään vielä jälleenmyyntiarvoa yllä ja sanotaan, että aika halvalla lähti ;)