maanantai 31. lokakuuta 2011

Eizo

Olikin jo aika siirtää vanha näyttöni muuhun käyttöön kuin kuvankäsittelyyn. Tarkastellessani näyttöjen markkinoita oikeastaan kaksi ehdokasta nousi hintansa/suorituskykynsä puolesta potentiaalisiksi vaihtoehdoiksi.

EIZO FORIS FS2332



Tekniset tiedot:

Paneeli: IPS
Resoluutio: 1920 x 1080 FULL HD
Kontrasti: 1000:1
Kirkkaus: 250 cd/m2
Vasteaika: 6 ms
Katselukulmat: 178°/178°
Pisteväli: 0.2655 mm
Kaiuttimet: 2 x 0.5 W
Liitännät: VGA, DVI, 2 x HDMI
Mitat: 549 x 403 x 212 mm
Paino: 6.9 kg

LG IPS236V-PN



Tekniset tiedot:

Paneeli: IPS
Taustavalo: LED
Resoluutio: 1920 x 1080 Full HD
Kontrasti: dynaaminen 5 000 000:1
Kirkkaus: 250 cd/m2
Vasteaika: 5 ms
Katselukulmat: 178°/178°
Säädettävyys: kallistus -5° - 15°
Liitännät: VGA, DVI-D (HDCP), HDMI
Kulutus: 36 W tyypillinen
Mitat: -
Paino: 3.98 kg


LG on ulkonäöllisesti "karkimpi" ja Eizo puolestaan edustaa kulmikkaampaa ja karumpaa suunnittelua. Tällä seikalla ei minulle hirveemmin ole merkitystä, vaan suorituskyky painaa vaakakupissa enemmän. LG:tä olisi ollut saatavilla nopeasti Kuopiostakin ja lähellä oli etten hakenut sellaista itselleni. Hinta oli halvempi ja saatavuus huomattavasti parempi kuin Eizolla. Eizoa ei ollut kellään valmiina hyllyssä ja muutamalla kauppiaalla toimitusajaksi oli merkattu 5-7 viikkoa. Päätin vielä jättää asian muhimaan.

Käyttäjien käyttökokemukset kuitenkin saivat pään kääntymään taas Eizon puoleen. Kuvanlaadultaanhan nuo ovat melko samalla viivalla, mutta LG:ssä oli ollut muutamia hämäriä vikoja. Täällä lisää juttua noista vioista -->

LG:N KUVAONGELMA

Lisäksi Eizo on hitusen nopeampi näyttö, joskaan se ominaisuus ei minulle niin tärkeä ole. Toisaalta eihän sitä tiedä miten sitä taas innostuu pelaamaan ja silloin on aina parempi, jos näyttö lagaa mahdollisimman vähän.

Pienen venttailun jälkeen Eizo FS2332:ia alkoi ilmaantua tilattavaksi useamman paikan kautta ja samalla hinta putosi. Valinta oli tehty :) Eizo tilaukseen! Kauppias heitti vielä hyvän tarjouksen Eizon omasta Easypix-kalibrointilaitteesta, joten otin vielä sellaisenkin. Jälkikäteen selvisi tosin, ettei kyseinen kalibrointilaite olekaan yhteensopiva Mac:ien kanssa ja kauppias lupasi lähettää korvaavan laitteen tilalle. Ylläri olikin kun tilalle tarjottiin Spyder 3:sta! En pistänyt hanttiin ;)



Näyttö saapui 9 arkipäivän odottelun jälkeen. Täytyy sanoa, että näin ensipuraisulta näyttö tuntuu laadukkaalta. Kunhan saan Spyderin hyppysiini ja kalibroitua näytön, niin laitan sitten käyttökokemuksista hieman lisää tarinaa.

Ei kommentteja: