tiistai 18. joulukuuta 2012

Instagram ja yksityisyys

Taitaa taas yksi hyvä palvelu jäädä pois henkilökohtaisesta käytöstä. Instagrammiin on ollut helppo latailla ottamiaan kuvia ja nykyajan normien mukaisesti kuvat saa salamana jaettua muulle maailmalle. Mikäs muukaan kuin raha sotkee taas kuviot tässäkin jutussa...No toisaalta pitäähän heidänkin tiliä tehdä ja muita palveluita on maailma pullollaan. Täytyy vaan osata valikoida ne parhaat.

Instagrammin käyttöehtoihin laitetaan lähitulevaisuudessa tiukkuutta ja ne hyväksyessäsi annat heille kuviesi täydet käyttöoikeudet (omistusoikeus säilyy vielä kuitenkin sinulla.). Tarkoittanee siis sitä, että Instagram voi käyttää kuviasi kaupallisesti niinkuin parhaaksi näkee ja eikä se todellakaan kasvata kuvaajan tilipussia. Uudet käyttöehdot tulevat käyttöön ensi vuoden tammikuun 16.päivä. Ehdot eivät koske kuitenkaan tuota päivää ennen palveluun ladattuja kuvia. Jos ajattelit käyttää palvelua kuitenkin ensi vuoden puolella, niin kannattaa pitää mielessä, että esim. railakkaat lomakuvasi saattaa olla kohta jossain matkailumainoksessa. :)

Asiasta lisää ---> Hesarissa.

Päivitys 19.12.2012 Klo: 8.39

Instagram ottikin pikaisesti kantaa palauteryöppyyn, jonka käyttöehtojen julkaistamisen jälkeen saivat. He mainitsivat blogissaan, että uusi käyttöehtoteksti on vaikeaselkoista ja siitä voi vetää vääriä johtopäätöksiä. Instagram ei siis missään tapauksessa aio käyttää kuviasi kaupallisesti. Mikään ei tule muuttumaan kuvien oikeuksien suhteen. Tarkempi oikaisu löytyy ---> Täältä.

Ei kommentteja: