keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kallaveden kierros 2014

Jokavuotinen Kallaveden kierros polkaistiin 1.6.2014. Koko viikon jatkunut epävakainen keli karsi varmasti osallistujia, mutta aika hyvä kööri oli jälleen saapunut Iso-Valkeisen pihalle. Keli onneksi suosi ja koko lenkki saatiin polkea kuivalla tiellä puolipilvisessä kelissä. En tiedä saiko sitten 200km:n polkijat pienen kasteen reitin loppuvaiheessa.

Omalta kohdalta aamu alkoi (taas) helvetillisen migreenin merkeissä. Sama hommahan on ollut joskus Tahko MTB:n aamuinakin. Aamupalan jälkeen olo oli niin huono ja oksettava, että makasin vain keskellä olkkarin lattiaa koira kainalossa ja kahvi kuppi kädessä. Särpin siinä puolitajuttomana kaffea ja yökkäilin joka kulauksen jälkeen. Soitin jo ajokaverille Tompalle, että nyt taitaa jäädä päivän polkaisut välistä.

Sain kuitenkin torkahdettua hetkeksi ja herättessäni paha olo oli hävinnyt. Päätä ja varsinkin kallon pohjaa/niskaa särki vielä kuitenkin aikamoisesti. Päätin kuitenkin vetäistä ajokamppeet päälle ja lähteä panadolin voimalla ajamaan kohti Iso-Valkeista siinä toivossa, että pääsisi kuitenkin vielä maantietä taittamaan.

Kello veteli jo 9.45, kun kurvasin tapahtumapaikalle ja Tomppakin taisi vähän yllättyä, kun pääsinkin mukaan. Lähtöpaukku nasahti tasan kympiltä ja siitäpä lähdettiin letkassa kohti lossia. Vauhti oli koko matkan aika maltillista ja lossille päästyämme saatin pitää pieni huili (lossi yllättäen oli taas vastarannalla). Kun lossimatka oli taitettu niin päästiin vasta oikein kunnolla ajamaan. Lähdettiin heti kärkiporukkan mukaan, koska jos tuossa vaiheessa putoaa kelkasta, niin kärkeä ei kyllä sitten enää näe loppulenkin aikana.

Vauhti oli sopivan kovaa ja kilometrit taittui huomaamatta. Vetovuorot tietysti puristivat miehestä mehuja pois, mutta onneksi kärkijoukko oli 7 miehen kokoinen, joten vetoväli oli oikein hyvä. Olo koheni koko ajan ja oli mahtavaa tuntea voimien palaavan. Ajettiin yhdessä porukassa aina Uuhimäen juurelle saakka, mutta mäessä sitten osa porukasta jäi kyydistä. Hiltusen Paavolla oli jaloissa ruutia ja mies menikin sitten menojaan. Ajeltiin kolmen koplassa (Sami Hakkarainen, Sampsa Nukarinen ja allekirjoittanut) maalin saakka heti Paavon jälkeen.

Fiilis oli ajon jälkeen todella hyvä eikä viikko sitten maantielenkillä tapahtunut kaatuminenkaan haitannut niin paljoa kuin luulin. Kiitokset jälleen järjestäjille mukavasta tapahtumasta!

Pics or it didn't happen:

"Olikos mukana tänään ensikertalaisia?"
Lähtöön aikaa pari minuuttia
Tomppa lähtötäpinöissänsä
Reitti (Sports Tracker)
Työkalu
Kuopion pyöräilyseuran porukkaa maalissa
Satanen takana ja saunomiset edessä (Kuva: Mico Brotkin)Ei kommentteja: