keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Metallica! ...ja pari muutakin.

Viikonloppuna karautettiin kohti Poria rokkaamaan Sonisphere-festareille. Esiintyjälista yhden päivän festareille oli kieltämättä kova. Kirjurinluodolla esiintyi:

Metallica, Linkin Park, Machine Head, Saxon, Lamb of God, Mastodon, Diablo, Turisas, Nicole ja Los Bastardos Finlandeses.

Lauantaiaamu alkoi rauhallisissa merkeissä ja lähdettiin käppäilemään kohti aluetta vasta puoli kahden maissa. Portilla olikin jo melkoiset jonot ja vajaa puolituntinen meni odotellessa. Sisäänpäästyämme pyörittiin vähän aikaa alueella katsellen meininkiä. Napattiin Hk:n pisteestä korillinen kanaa ja syötiin samalla kun odoteltiin Diablon keikan alkua. Diablo vetäisi hyvän, mutta harmittavan lyhyen setin. Keikan jälkeen maistui huurteinen, jota sai vielä tähän aikaan päivästä sen kummempia jonottamatta. Tarjoilualueelta katsottiin kuin Machine Head heitti keikkaa ykköslavalla. Vähän ennen keikan loppua lähdettiin jatkamaan matkaa ja kuultiin kauempaa kun laulaja kertoi olevansa pahoillaan keikan loppumisesta ennen aikojaan?! Kitaristi oli saanut sairaskohtauksen ja sen vuoksi bändi vetäytyi pois lauteilta.

Päivä sujui sukkelaan jonotellen ruokaa ja katsoen välillä bändejä. Linkin Park vetäisi antaumuksella oman osuutensa, vaikka meiltä se menikin osittain ohi (kiitos hieman heikosti järjestetystä ruokapuolen tarjonnasta.) Saatiin kuitenkin makkaraperunat ja makkarat 1,5 tunnin odotuksen jälkeen. Lopun pelin sapuska oli loppunut kesken ja monelle juhlijalle jäi tyhjä maha.

Anthrax perui harmittavasti keikkansa juuri hieman ennen Porin festareita eikä Turisas oikein täyttänyt heidän saappaitaan. Pääasia kuitenkin oli, että nähtäisiin Metallica. Käppäiltiin hyviin asemiin jo hyvissä ajoin. Odotus palkittiin vihdoin klo:21.oo, kun ämyreistä alkoi soida tiivistahtinen Battery! Metallica ei tosiaankaan pettänyt odotuksia, vaan veti mahtavan shown! Parituntinen setti sisälsi seuraavanlaista:


Battery
Creeping Death
Fuel
Harvester Of Sorrow

Fade to Black
Broken, Beat And Scarred
Cyanide
Sad But True
One
All Nightmare Long
The Day That Never Comes
Master Of Puppets
Blackened
Nothing Else Matters
Enter Sandman
-------------------------------------
Stone Cold Crazy ( Queen Cover)
Motorbreath
Seek and Destroy

Harmittavasti ei kuitenkaan tullut For Whom the bell tolls:a, jonka olisin erittäin mielellään halunnut nähdä livenä. Jäipähän nyt sitten toiseenkin kertaan jotain odotettavaa ;)


Alueelle ei saanut viedä järkkäriä, joten pokkarilla tuli sitten jotain räpsyjä otettua. Kaiken lisäksi pöytäkoneeni teki pahat jumit juuri kun olin saanut tyhjennettyä kameran sisällöt koneelle. Edessä taitaakin olla käyttiksen uudelleen asentaminen...

Osa kuvista on siis jossain sen koneen uumenissa ja tietenkin ehdin tyhjentää yhdestä pokkarista jo kortin.




Tulevana viikonloppuna rokki soi Kuopion suunnalla, jonne hurautamme katsomaan musiikkitarjontaa. Toivotaan, että järkkärin saisi viedä alueelle, niin saisi kuvattua vähän parempilaatuista rokkikuvaa.

Ei kommentteja: