sunnuntai 23. elokuuta 2009

MTB Finlandia 2009

Eilen (Sunnuntaina 23.8.) järjestettiin Messilässä perinteinen Finlandia maastopyöräily. Aina on onnistuttu kavereiden kanssa skippaamaan tämä tapahtuma jostain syystä, mutta tänä vuonna ilmottauduttiin mukaan. Kaiken kaikkiaan ilmoittautuneita oli 492 (pikaisesti tuloslistasta laskettuna).

Keli oli juurikin passeli maastopyöräilyyn, vaikka säätiedoitus povasikin sadekuurojen täyteistä päivää. Pilvisessä säässä startattiin koitokseen puolilta päivin. Matkana itsellä oli 70km, joka oli jaettu kahteen 35km:n kierrokseen. Todellinen reitin mitta tosin oli ilmeisesti 75km. Startin jälkeiset 10km menivät liian kovaa vauhtia, joka kostautui matkan varrella. Vauhtia piti pudottaa ja ensimmäistä kertaa ajoin kisoissa harhaankin. Onneksi hokaisin nopeaan tilanteen ja palasin nopeasti oikealle polulle. Pari sijaa ja miinusta loppuaikaan tuli tästä töppäyksestä. Tosin en ollut todellakaan ainoa, joka eksyi reitillä. Varsinkin kierroksen loppuvaiheessa reittimerkintä oli aika heikkoa.

Yleisesti ottaen rata oli kuitenkin suht mukavan haastava, mutta kierroksen viimeiset 6km pitivät sisällään reisiä hakkaavat nousut, jotka vetivät kyllä mehut pois. Noin 1km ennen maalia oli kyllä ehdottomasti tämän vuoden pahimmat jalkakrampit! Huh, onneksi jaksoi tsempata kuitenkin maaliin saakka. Yksi mikä otti päähän oli maalin huono sijoituspaikka. Maali sijaitsi todella pehmeällä hiekkapinnalla varustetun, noin 150m pitkän ja ylämäkeen viettävän hiekkatien lopussa. Siinä oli maalin tulon vauhdikkuus ja hurmos kaukana, kun jalat muussina lyllersi mäkeä ylös :) Noh, kisoista selvittiin kuitenkin kunnialla loppuun saakka. Kiitokset vielä Ipelle ja Rasmus Pärsimille mukavasti matkaseurasta kisan aikana :)

Tässäpä hieman infoa matkan varrelta:

Ajettu matka: n.75km
Suorituksen kesto: 4:15:27
Keskinopeus: 17,64 km/h
Kokonaisnousu: 1160m (+4 m/min)
Kokonaislasku: 1160m (-4 m/min)
Sijoitus: 79. /172

Tavoiteaika oli päästä alle neljän tunnin, mutta huonosti ajetun alun vuoksi puhti loppui miehestä. Tosin tavoiteaika oli laskettu 70km:lle ja jos matka olisi tosiaan ollutkin 70km, niin noilla keskareilla laskettu loppuaika olisi ollutkin alle 4h. (Spekulaatioita ;)) Sijoitustavoite kuitenkin toteutui, koska tavoitteena oli olla puolen välin paremmalla puolella.


Viimeiset tankkaukset. Starttiin 49min.


35km takana ja toiset edessä. Ensimmäinen kierros taittui 1h58min...toisella kiekalla vauhti hieman putosi.


4h 15min 27sek lähtöä myöhemmin olo oli varsin sippi. Kiitokset kannustusjoukoille (Sari ja Peetu) tsemppauksesta ja kuvailusta matkan varrella.

Kisan jälkeen päätettiin passata kisapaikan keittoruokailu ja ajeltiinkin Raxiin :) Ja että varmasti kunnon ähkyn saisi aikaan, niin käytiin vielä moikkaamassa mummoani Lahdessa, kun siellä suunnalla oltiin. Mummollahan oli toki herkkuja tarjolla :) Kääretortun ja kanapastasalaatin syönnin lomassa vaihdeltiin kuulumisia puolin ja toisin, sekä katseltiin kuvia häistämme. Aika vierähti nopeasti ja päästiin lähtemään kohti kotia vasta ysin jälkeen.

Kotimatkalla bongattiin mielettömän komea iltainen järvinäkymä. Auto siis parkkiin ja kamera esille :)


Joutjärveä parhaimmillaan. (400D, 28mm, f4, 1/30, ISO100)

Ei kommentteja: