tiistai 12. maaliskuuta 2013

Vauhdikas helmikuu

Mennyt helmikuu osasi yllättää valokuvausrintamalla. Sain mukavasti jalkaa oven väliin pariin laajalevikkiseen lehteen ja keikkaa riitti muutenkin mukavasti. Vaikka pitkästä aikaa sainkin aikaiseksi lähteä tekemään hieman maisema ja luontokuvausta, niin pääosin puskettiin henkilökuvaa studiossa ja miljöössä.


Kuvauksissa koitin irtautua hieman jo rutiiniksi muodostuneista tavoista varsinkin valaisun osalta. Uusien valaisukikkailujen lisäksi kuvasin paljon myös luonnonvalon ja reflojen avulla. Joskus kun löytää luonnonvaloltaan oikein optimaalisen paikan, niin on parempi kaivaa reflat esiin ja nakutella kuvat ilman tuikkuja (jos tuollainen valaisu vain sopii kuvien ideaan). Tietysti jos aurinko sattuu paistamaan juuri oikeasta kulmasta, niin yhdistelemällä luonnonvaloa ja salamoita saa aikaiseksi kivaa jälkeä. Kokeile, erehdy, korjaa, onnistu- meininki toteutuu tässä varsin hyvin.

Kuvaushommien lisäksi on tullut tehtyä myös yllättävän paljon graafista suunnittelua. Logoja ja mainoksia on mennyt moneen paikkaan, nettisivuja valmistuu asiakkaille parasta aikaa ja pitkästä aikaa on päässyt ihan tosissaan photoshoppaamaan taustoja kuviin. Ehkä yksi suurimmista ja aikaa säästävimmistä taidoista, joissa olen kehittynyt alkuvuoden aikana on hiusten maskaaminen. Irtohiuksien/-karvojen ja muiden monisäikeisten asioiden irroittaminen taustasta on varmasti yksi haastavimmista hommista kuvankäsittelystä. Mielestäni tässä on yksi kuvankäsittelyn alue, josta huomaa onko kuvankäsittelijällä tarpeeksi kärsivällisyyttä :)

Tässä maistiainen kuvista, joita tehtiin Kuopiolaiselle Kauneushoitolalle Beautyzonelle.
Tsekkaa myös beautyzone.fiEi kommentteja: