torstai 6. maaliskuuta 2014

Nettisivujen osoite muuttuu

Portfolioni osoite muuttuu tästä päivästä lähtien .fi-päätteiseksi eli uusi osoite on www.ollijantti.fiSivuthan hakkeroitiin viime vuoden loppupuolella ja kotisivutilaan työnnettiin kaikenlaisia adwareja sun muita botteja. Tämähän ei sivuille surffanneita niinkään haitannut, mutta seurauksena oli tietysti se, että kun tietoturvapalvelut havaitsivat sivuilla olevan jotain hämminkiä, niin "leima napsahti otsaan" eikä sitä saa pois sitkeistä yrityksistäkään huolimatta. Olen muun muassa ollut yhteydessä useampaan otteeseen suoraan McAfee-tietoturvayhtiöön, josta on luvattu tehdä jotain asian eteen. Eipä ole tehty asialle yhtikäs mitään. Yksittäisiä nettisivuja ei voida kuulemma manuaalisesti tarkastaa, vaan täytyy odottaa että automaattinen tarkastusharava käy läpi nettisivuja ja sitten kun arpa osuu omalle kohdalle niin tarkastus tehdään. En pysty käsittämään miten hiton vaikeaa ja haastavaa se voi teknisesti/ajallisesti olla tarkastaa pikaisesti yksi tietty domain.

Odotin koko ajan milloin McAfeen heleä-ääninen asiakaspalvelija tokaisee Ymmi Hinaajan äänellä, että "Kuule Olli, kun mä en nyt voi sulle tässä nettisivujen tarkastajaksi muuttua. Ei se yhteiskuntakaan pyöri niin että me vaan alettais yksittäisiä nettisivuja tarkastamaan. Kohtahan sitä kaikki olisi vaatimassa." Ja asiaan kuuluva velmumainen irvistys siihen perään. Jännä homma, että kuitenkin tuo tarkastaminen onnistuu (ilmeisesti) kaikkien kansanedustajien hakkeroitujen vaalisivujen osalta. Joskus vaan olis kiva, kun olisi vähän enemmän vaikutusvaltaa näihin asioihin.

Tämä on aiheuttanut jo sen verran vaivaa ja harmia, että pakko on nostaa kädet pystyyn, vaihtaa domain kokonaan ja suunnata energiaa johonkin muuhun kuin tämän setvimiseen.

Sellaista. Jatketaan :)

And for my english clients:

My website domain changes from this day (March 6th 2014) on. New domain is www.ollijantti.fi

Ei kommentteja: