keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Lasitavaraa uusiksi

Vaihteeksi oli aika päivittää kameralaukun sisältöä ja tällä kertaa pistin lasivalikoimaa uusiksi teleputkien osalta. Möin pois kaikki pitkät putkeni (Soligor 100-400mm, Sigma 55-200mm ja Porst 135mm), joten niille oli siis löydettävä korvaajaa.

Canon 70-200 F4 L

Tykästyin tähän putkeen heti ekan kerran sitä koitettuani ja ajattelin etsiä moisen itsellenikin. Tuosta F4-mallistahan on tullut jo vakaajallinen versiokin, joten se on luonnollisesti pudottanut vakaajattoman version hintaa. Parisen viikkoa etsimistä ja sitten hyvä yksilö löytyi.



Pentacon 135mm f2.8

Kaipasin linssivalikoimaani jotain passelia potrettilasia ja aloin katsella minkälaista tarjontaa on käytettyjen markkinoilla. Aika nihkeästi löytyi mitään 85-135 polttovälille sattuvaa Canon ef-linssiä tai sitten ne ylittivät budjetin.

Samyang 85mm f1.4 on mielenkiintoa herättävä kapistus, mutta siitäkin uupuu kaikki elektroniikka eli tarkennus tapahtuu täysin silmäpelillä. Porukka on alkanut tosin nikkaroimaan tähänkin linssiin tarkennuksen ilmoittavaa sirua, josta juttua enemmän TÄÄLLÄ. Ajattelin kuitenkin skipata kyseisen lasin tällä erää ja suunnata katseet m42-laseihin.

Nelikakkosten valikoimasta löytyy paljon hyviä linssejä ja niiden saatavuus on melko hyvä. Lisäksi hintaa ei ole juuri nimeksikään. Manuaalitarkennus ei tässä tapauksessa ole ongelma, koska ostin jo aiemmin af-confirm sirullisen Canon EF-M42-adapterin. Tarkennusta ruuvattaessa tarkennuspiste välähtää/piippaa kun kohde on tähtäimessä. Lisäksi tarkoituksena on kuvata tuolla pelkästään potretteja ihmisistä tai muista paikallaan pysyvistä kohteista.

Muutaman viikon etsiskelyjen jälkeen tein kaupat erittäin hyväksi lasiksi hehkutetusta Pentacon 135mm f2.8:ta. Tämä yksilö on asustellut omassa säilytyskotelossaan viimeiset vuosikymmenet ja on kunnoltaan lähestulkoon uutta vastaava!



Lasi on ristitty netin keskustelupalstoilla "bokeh monsteriksi" eikä suinkaan suotta. Bokeh on mukavan pehmeää ja piirto täydelläkin aukolla terävää. Juuri tälläista haettiin, joten ei mennyt pieleen ostos.

Ei kommentteja: