torstai 21. kesäkuuta 2012

Triggerit

Nyt kun kamerakalustoa alettiin uusia, niin päivitetään samaan syssyyn myös triggerit. Perustelin tätä ostosta sillä, että tarvitsen radiolaukaisimet jotka toimivat sekä studiovalojen että pikkuvälkkyjen kanssa. Lisäksi tarvetta oli myös varalähettimelle.

YONGNUO RF-603 (C3)Köyhän miehen skyporteista parhaimmiksi valikoitui nuo otsikon mukaiset triggerit. Noissa plussaa on se, että jokainen yksikkö toimii sekä lähettimenä että vastaanottimena. Kätevää. Lisäksi ne ottavat virtansa AAA-pattereista joita löytyy helposti myös akkuina. Moni on näitä kehunut ja itselläni studiokäytössä oleva RF-604-setti on toiminut moitteetta.

Käyttökokemusta on nyt näiden kanssa tullut jo useamman keikan verran. Toimivuuteen olen kyllä tyytyväinen, mutta kuten hintalappukin kertoo, niin puutteita löytyy. Esim. On-off-napin sijoituspaikka on kyllä huono. Kun kiinnität pikkusalaman tuohon kiinni, niin nappi peittyy salaman alle. Eli jos haluat katkaista lähettimestä välillä virran, niin joudut ruuvaamaan salaman aina irti. Pieni, mutta käyttömukavuutta haittaava tekijä. :) Toinen "vika" on lukituksen puuttuminen. Lähettimen ollessa kiinni kamerassa saa olla tarkkana, että sitä sohaise vahingossa irti.

3 kommenttia:

vv kirjoitti...

onko tullu yhtään hutilaakia? 602-versiolla niitä tehtailee vaan sillon kun patterit alkaa olla loppu(josta syytä automaaginen sammutus reilun ajan päästä olis tämmöselle lahopäälle hyvä juttu)

Oskari- kirjoitti...

Harvassa on ollu kyllä hutilaakit, mutta kaippa niitäkin joskus tulee. Toi auto-off olis kyllä hyvä juttu itsellekin. Onneksi edes tossa palaa aina ledi kun virrat on päällä, niin huomaa ainakin siitä (paitsi jos kiireessä pakkaa lähettimet laukkuun ja säätää samalla jotain muuta :)

Anonyymi kirjoitti...

onko -HP Deskjet F370 tulostin/skanneri. viellä myynissä jos on otta yhtey.... junkku@live.fi