keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kallaveden kierros

Kuopion pyöräilyseuran (KuoPys) järjestämä "Kallaveden kierros" ajettiin taas 3.6.2012. Vaihtoehtoisia ajomatkoja oli tarjolla kolme: "Lossin  lenkki" 60km, "Wanha Vehmeri" 100km ja "Kallavesj" 200km. Päätettiin lähteä Tompan kanssa taittamaan maantietä sadan kilometrin verran.

Kelit eivät nyt sattuneet todellakaan kohdalleen, vaan säätiedoitus lupasi vesisadetta koko päiväksi. Ja kyllähän sitä tulikin pariin otteeseen ihan reippaasti, mutta pääosin päästiin ajamaan ihan siedettävässä "Suomalaisessa kesäkelissä". En kyllä muista milloin olisi kesäkuussa ollut näpit niin kohmeessa kuin lossille saapuessamme ekan 30km rykäisyn jälkeen. Onneksi kuivaa varustetta löytyi matkasta ja sain kuivat hanskat käsiin. Mieltä myös ylensi ekalla huoltopisteellä tarjotut munkkikahvit :) Tosin hampaiden välissä taisi ritistä enemmän hiekka kuin sokeri...

Lossin jälkeen matka eteni suht vauhdikkaasti letkassa ajellen. Maasto alkoi kumpuilemaan huomattavasti enemmän ja jaloista sai etsiä watteja entistä ahkerammin. Suurin osan letkan porukasta skippasi toisen huoltopisteen ja matka jatkui yhdessä ryppäässä aina 70km kohdalla olleelle huollolle saakka. Tehtiin siinä pikaiset tankkaukset ja sitten jumppaamaan vielä viimeinen 30km. Viimeisen huollon energiatäydennys olikin tarpeen, koska edessä oli vielä Uuhimäen tuplanousut (noin 10km ennen maalia). Täytyy sanoa, että nousut yllättivät kyllä jyrkkyydellään ja tän reissun sykepiikki saavutettiin aika helposti. Mäkien jälkeen jäi vielä sen verran paukkuja jalkoihin, että otettiin vielä muutama kanssapyöräilijä kiinni.

Maalissa kello näytti ajoaikaa kuluneen 3h 21min, joka sattui aika hyvin siihen arvioon (alle 3h30min) jonka tein ennen ajoa. Vaikkei kyseessä ollutkaan mikään kisa, niin kyllähän nuo vauhdit pääsi karkaamaan paikoittain aika koviksi :) Tässäpä yhteenveto tapahtumasta:

Pyörä: 1999 Peugeot Performance
Matka: 98.4km 
Ajoaika: 3h 20min
Keskituntinopeus: 29,5km/h
Maksiminopeus: 64 km/h
Nousu/lasku: 2515m/2504m
Keskisyke: 137 bpm (Kello oli päällä myös 20min tauon ajan lossilla, joten todellisuudessa keskisyke oli korkeampi.)
Maksimisyke: 175 bpm
Kulutetut kalorit: 2017 kcal (Suunto T3c)Kaiken kaikkiaan mukavasti järkätty tapahtuma kotimaisemissa. Huollot toimivat moitteetta, järjestäjät olivat ystävällistä porukkaa, sauna oli lämmin ja ruoka hyvää. Tämä tapahtumahan täytyykin ottaa tavaksi!

Lisää kuvia matkan varrelta löydät Timo Katajiston galleriasta TÄÄLTÄ.
Ei kommentteja: