torstai 1. elokuuta 2013

Magic Lantern

Aiemmin laittelinkin blogiin juttua Canonin pokkareihin kehitetystä CHDK:sta (Canon Hackers Deveploment Kit), joka ladattiin kortille ja buutattiin sitten sen kanssa kamera tulille. CHDK antoi vanhaankin kameraan uutta potkua tuomalla siihen kaikenlaisia uusia ominaisuuksia aina raw-kuvauksesta time läpsyihin.

Tässä vielä linkkiä em. tarinaan: --> CHDK

Nyt on pukannut vastaavanlainen, mutta pitemmälle viety softa Canon EOS-järkkäreille. Magic Lantern on siis ilmainen firmwaren lisäosa (ei siis korvaa kameran omaa firmistä), joka myös ladataan SD/CF-kortin kautta kameraan. Se tuo käyttäjälleen paljon uusia hyödyllisiä toimintoja niin valo- kuin videokuvaukseen.Tuetut Canon-kamerat:

5Dmk2, 50D, 60D,500D, 550D, 600D (Tulossa: 5Dc, 1100D, 5Dmk3, 7D, 6D, 650D, EOS-M)

Ominaisuudet:

Focus & exposure essentials

-Focus peeking
-Magic zoom
-Zebras
-Histogram
-False color
-Waveform
-Vectorscope

Live audio monitoring

-Full manual audio controls
-Choose between internal and external microphones
-Quick and easy operation with shortcut keys

Dedicated photo functionality

-Advanced HDR bracketing
-Very long exposures
-Macro focus stacking
-Trap focus
-Motion detection

www.magiclantern.fm
Suora linkki lataussivulle: download Magic Lantern

Korostan samaa asiaa kuin itse Magic Lanternin kehittäneet herrat, että nämä kolmannen osapuolten tekemät softat eivät koskaan ole täysin turvallisia. Jotain voi mennä pieleen ja sitten on kamera jumissa. En siis kehoita ketään suoralta kädeltä lataamaan ja asentamaan näitä omiin laitteisiinsa. Vastuu on siis tietysti itse käyttäjällä.

Itse ajattelin testata tätä varmasti jossain vaiheessa, mutta nyt on sen verran kiireistä kuvausrintamallakin, että haluan kameroiden toimivan 100%:sti ilman mitään säätöä :) Jääköön siis testailut syksymmälle. Jos kuitenkin luit tämän ja innoistuit itse testaamaan niin heitäppä käyttäjäkokemuksia kommenttina tämän bloggauksen alle.

 

Ei kommentteja: