sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Leffaa ja lätkää

Lätkää

Sunnuntaina Lappeenrannan Kisapuiston jäähalli täyttyi pienistä jääkiekkomimmeistä turnauksen merkeissä. Ystäväpariskunnan tytöt pelaa Varkauden Warkiksen riveissä ja lähdin toki kuvaamaan matsit, kun kerrankin näille kulmille sattui pelit. Warkiksen mimmit hävisi ekan matsin, mutta toisesta tulikin sitten voitto!

Hallissa on kuitenkin sen verran hämärää, että joutui tuuppaamaan herkkyydet ISO1600 tasolle. Pitäisi kyllä hommata hieman valovoimaisempi rööri tuon Sigman (55-200mm f4-5.6) tilalle.


Leffaa

JCVD (2008)

"Muscles from Brussels" eli Jean-Claude Van Damme näyttelee elokuvassa itseään vaihtoehtoisessa todellisuudessa. Hän on menestynyt elokuvien action-sankari, mutta siviilipuolella meininki ei ole niin ruusuilla tanssimista. Huoltajuuskiista, oikeudenkäynnit, rahapula sekä laahaava leffaura raastaa miestä. Piikkinä lihassa kaikki hyvät roolit tuntuvat menevän Steven Seagalille, joka on vihdoin päättänyt luopua poninhännästään. Van Damme päättää palata takaisin juurilleen Belgiaan, jossa häntä pidetään kansallissankarina. Saapuessaan Brysseliin mies tunnistetaankin oitis joka paikassa. Matkalla lentokentältä kaupunkiin hän päättää käydä paikallisessa postikonttorissa, mutta joutuukin keskelle postin ryöstöä. Mikä pahinta, väärikäsityksen vuoksi häntä epäillään ryöstön pääpiruksi!

Elokuva poikkeaa kovasti Van Dammen aiemmista leffoista. Elokuvassa sankarin viitta poistetaan miehen harteilta ja näytetään elämää valkokankaan toisella puolella (tosin epätodellisuudessa). Täytyy sanoa, että mies venyy näyttelijän suorituksessaan uudelle tasolle, jonka todistaa jo eräs monologi elokuvan loppupuoliskolla.

Vaikka elokuva olikin mielenkiintoinen katsottava, niin silti jäi hieman samanlainen olo kuin näki ekan kerran Jim Carreyn vakavassa roolissa. Vaikka suoritus on hyvä, niin kuitenkin sitä odottaa sitä totuttua vanhaa kaavaa.

3,5/5

Reign of fire - Tulen valtakunta (2002)

Elokuva sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa maan syövereistä tulevat lohikäärmeet alkavat vallata elintilaa maapallolta. Ihmiskunta on lähes tuhon partaalla, kun nämä lentävät tulensylkijät polttavat ja syövät kaiken liikkuvan. Englannissa sijaitsevassa linnassa asuu kourallinen ihmisiä, jotka ovat onnistuneet välttämään tuhon ja koittavat pistää parhaansa mukaan kampoihin selviytyäkseen. He saavat seurakseen Amerikkalaisen Van Zanin (Matthew McConaughey) joukkoineen. Linnan porukan nokkamies Quinn (Christian Bale) ei luota uusiin tulokkaisiin pätkääkään ja siksi ajautuukin Van Zanin kanssa usein törmäyskurssille. Van Zanillä on kuitenkin arvokasta tietoa siitä miten lohikäärmeitä nujerretaan. Yhteistyö alkaa vähitellen sujua ja lohikset saavat vastaansa entistä kovemman panoksen ihmiskunnalta.

Hieman aukkoinen juoni menee suht sujuvasti läpi elokuvan ja toimintaa riittää alusta loppuun. Puitteet ja tehosteet on onnistuttu tekemään hienosti. Elokuvan hahmoista nuo kaksi aiemmin mainittua herraa on nostettu esiin kaikkein selkeimmin ja tämä puolestaan tiputtaa muiden näkyvyyttä vähemmälle. Ihan katsottava elkkari.

3/5


2 kommenttia:

vv kirjoitti...

Olikos tossa toisesa leffassa lopussa pätkä suomeks puhuttua juttua? vai muistanko väärin....

Oskari- kirjoitti...

Hmm, ei tule ainakaan sellaista kohtausta mieleen.