sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Toinen Omena

Noin kuukausi takaperin pelastin kaverini päreiksi menneen Macbookin (White, 2007, 13", 2.16Ghz, 1Gb RAM) romukoppatuomiolta ja ajattelin kokeilla saisinko siihen vielä mitään eloa. Kuukausihan siinä menikin hieroessa sitä kasaan, mutta vihdoinkin sain projektin päätökseen.

Kone tuli minulle siis aika heikossa hapessa. Pintapuolin ehjästä, mutta hieman nuhjuisesta koneesta oli mm. vääntynyt runko sekä levinnyt kovalevy että superdrive. Ekaa kertaa kun koitin sille syöttää jonkunlaista DVD:tä, niin kauhean vinkumisen ja rutinan jälkeen kone sylkäisi ulos naarmuisen levyn...nice. Tästä lähdettiin.

Aluksi putsasin koneen pintapuolin irroitellen kaikki tarrat (?) joita koneeseen oli liimailtu matkan varrella. Varsinkin paperisista tarroista jää ikävästi liimaa kiinni kiiltävään muovipintaan eikä sitä meinaa saada millään irti. Pintapuhdistuksen jälkeen googlettelin vähän purkamisvinkkejä ennen kuin aloitin MacGyvermäisesti räknäämään konetta ruuvarin kanssa. Uusi kovalevy löytyikin Cruzbrokerilta kohtuu hintaan ja koska koneen kuntoon saanti oli hieman epävarmaa tyydyin huokeaan 120Gigan kovoon. Uusi kovalevy asentuikin helposti ohjeita seuraamalla. Seuraavaksi oikaisin hieman runkoon tullutta mutkaa. Näyttäisi siltä että joku olisi lyönyt siihen nyrkillä. :) Tiedäppä häntä. Sain elvyttettyä myös superdriven, joka tuntui aluksi menetetyltä tapaukselta. Loppusilauksena vielä käyttis sisään ja Vóla. "Uusi" kone on valmis käyttöönotettavaksi!


Lopuksi vielä muutama Macci-aiheinen linkki:

Omppukorjaajan ohjeita: http://www.ifixit.com/
Selvitä käytetyn Maccisi hinta: http://www.mac2sell.net/
Suomalainen Omppufoorumi: http://www.hopeinenomena.net/
Toinen Fin Omenafoorumi: http://www.omenamehu.org/
Macsanomat: fimug.fi

Ei kommentteja: