Mobiililaitteisiin rantautunut kuvapalvelu Scoopshot tarjoaa kelle tahansa kuvaajalle helpon keinon ansaita rahaa. Tarvitset kuvausintosi lisäksi vain kosketusnäytöllisen matkapuhelimen (Iphone/iOS tai Android), josta löytyy kamera.
Rekisteröidyttyäsi palveluun saat Scoopshotilta tehtäviä, joita voit halutessasi suorittaa tai sitten voit lähettää vaikkapa kiinnostavia uutiskuvia palveluun. Lehdet yms. ostavat kuvia sitten suoraan Scoopshotilta ja sinun kassaasi kilahtaa euroja myydyistä kuvista. Otetaanpa tämä testiin!
Rekisteröinti palveluun kävi helposti ja tili aukesi samantien. Sain yhdeksi tehtäväksi kuvata yritysten julkisivuja, joita kuvailinkin sitten aina ohi mennen kaupungilla käydessäni. Nämä tuntuivatkin menevän kaupaksi aika rivakkaan. Satuin useamman kerran myös kolaripaikalle, josta nappasin uutiskuvan. En muista kyllä, että yhtään uutiskuvaa olisi mennyt kaupaksi. Uutiskuvat poikkeavat tehtäväkuvista siinä määrin, että niille saa itse määrittää hinnaksi 9,29,49,199 tai 999 euroa (yksinoikeus 90,290,490,1990,9990 euroa).
Kun rahaa on karttunu tilillesi (muistaakseni min. 50 euroa), niin voit kotiuttaa ne. Koska kyseessä on lain mukaan verotettava tulo, niin sinun täytyy hommata kotiutettavaa summaa varten verokortti. Pyydät verottajalta siis käyttökorvausverokortin esim. 100 euron summaa varten. Jos et jaksa säätää verokorttien kanssa, niin voit kotiuttaa rahat käyttäen maksimiprosenttia (60%). Itse hommasin kortin, skannasin sen ja pistin sähköpostilla Scoopshottiin. Rahat tuli tilille samantien.
Scoopshot-yhteenveto:
+ Mukava uusi palvelu valokuvauksen maailmassa.
+ Selkeä käyttöliittymä ja käytettävyys muutenkin.
+ Ilmainen.
+ Luotettavuus.
- Kuvien myyntiajat venyvät joskus aika pitkiksi.
- Tehtäväkuvien hinnat saisivat olla hieman paremmat. Esim. Yrityskuvista saatava 1,5 euroa/kuva on aivan pilkkahinta, mutta toisaalta vapaaehtoinen palveluhan tämä on.
- Yhteensopivuus vain iPhonelle ja Androidille.
3 kommenttia:
Täällä myös ihan positiivsiia kokemuksia: http://www.fiksua.com/2012/07/ryhdy-alypuhelin-paparazziksi.html
Osaisitko vähän avata tuota verotusasiaa - pohdin siis sitä, että jos päätyy valitsemaan tuon 60% maksimiprosentin, niin katsooko verottaja kuitenkin käyttökorvausten kokonaismäärää kuluvalta verokaudelta ja mikäli summat jäävät riittävän alhaisiksi (kuten oletettavaa on), niin liikaa maksettu vero palautetaan? Toisin sanoen, rahallisesti ei pidemmällä tähtäimellä merkitystä kumpaa tapaa käyttää?
Veikkaan, että saat suoremman ja selkeämmän vastauksen, kun kysyt suoraan verottajalta asiaa :)
Lähetä kommentti