maanantai 28. lokakuuta 2013

Historian havinaa valokuvina

Täytyykin pistää jakoon muutama artikkeli ja kuvasarja, jotka tuli vastikään vastaan.

40 must see Photographs

Otsikko lupaa katsojalle sellaisia kuvia, jotka ovat taatusti kiinnostavia ja sitä ne todella ovat. Tämän jutun kuvat ovat vanhoja kuvia tunnetuista henkilöistä, merkittävistä tapahtumista ja ajanilmiöistä. Näistä huokuu nimenomaan se valokuvauksen voima, jonka voi aistia katsomalla vain yhtä ainutta kuvaa jostain tapahtumasta/tilanteesta joltain aikakaudelta.

Kuvat ja artikkeli


Zeppeliinit

Lisää vanhoja valokuvia hieman teknisemmästä aiheesta. Seuraava artikkeli käsittelee Zeppeliinejä eli savolaisittain ilmalaivoja. Vastoin yleistä luuloa ilmalaivat olivat tilastollisesti erittäin turvallisia kulkupelejä. Suuria onnettomuuksiakin valitettavasti sattui (R-101, USS Shenandoah, USS Akron ja Hindenburg), joista varmasti tunnetuin on Hindenbergin tuho vuonna 1937. Jos olet nähnyt kyseisen Zeppelinin viimeiset hetket, niin luulit varmasti ettei kukaan voinut selvitä onnettomuudesta. Uskomatonta kuitenkin on, että 97 matkustajasta pelastui 62 henkilöä!

Kuvat ja artikkeli 


Vietnam - The real war

Vietnamin sodasta löytyy paljon veret seisauttavia ja todella uhkarohkeasti otettuja valokuvia, jotka paljastavat sodan julmuudet. Pete Hamill on koonnut 300 kuvaa yhdeksi teokseksi, joista parhaita paloja löydät alla olevasta linkistä.

Kuvat ja artikkeli


Ei kommentteja: