maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulukalenteri (7. luukku)


Lahkavinkki:

Joulu on yksi otollisimmista juhlista sortua ostamaan krääsää. Ei sillä, etteikö kaikenlaisia pieniä ja isompiakin lahjoja olisi kivaa ostaa toisille, mutta se että näin lasten myötä sitä on vasta viimeistään tajunnut kuinka paljon tavaraa kertyy kotiin. Monesti ajatellaan, että lahja täytyy olla jotain kiinteää ja konkreettisesti kädessä pidettävää, mutta joskus ne mieleisimmät lahjat voivat olla elämyksien, kokemuksien tai jonkun muun materiaalittoman asian antamista. Tässäpä pari vinkkiä:

- Liput: Teatteriin, leffaan, lempibändin keikalle, kiekkomatsiin, näyttelyihin jne. Liput toimii yleensä aina, jos lahjan antajalla on vähänkään hajua saajan musiikkimausta tai siitä mieluisimmasta penkkiurheilulajista.

- Lahjakortti digipalveluihin: iTunes, Spotify, Katsomo, Ruutu, Netflix, Appstore jne. Näitähän riittää.

- Lahjakortti uuteen tai vanhaan harrastukseen: Soitto- tai laulukurssi, tanssikurssi, uimakoulu, triathlonkoulu, juoksukoulu, pyöräilyseuran jäsenyys, kuntosalikortti, kielikurssi, erilaiset askertelu-/rakentelukurssit jne.

- Lahjakortti hyvinvointipalveluihin: Hieronta, kampaamo-/parturipalvelut, lastenvahti, kauneushoitolapalvelut, jäsenkorjaaja, vyöhyketerapia jne.

- Matka- tai hotellilahjakortit: Matkustaminen ja irtiotot arjen rutiineista hotellin palveluiden puitteissa toimii takuulla. Kotimaasta löytyy paljon hienoja paikkoja, joten aina ei tarvitse lähteä vaikkapa lappia tai Turun saaristoa kauemmaksi :)

- Elämykset ja kokemukset: Ihmisille, joilla on jo kaikkea, toimii erityisen hyvin lahjat, jossa he voivat ylittää itsensä ja/tai kokea jotain uutta. Tässäkin on hyvä muistaa, ettei ketään voi väkisin viedä lentokoneesta pudotettavaksi, vaikka se lahjan antajan mielestä olisikin siistein juttu ikinä! Toiselle toimii laskuvarjohypyt, kalliokiipeily tai benji. Toisille puolestaan toimii vaikka fanitapaaminen lempiartistin kanssa (voi tosin olla hitusen vaikea järjestää) tai sitten jo aiemmin mainitut konsertit tai matkat.

- Laulut ja runot: Ei ehkä uppoa junnuihin, mutta jos osaat laulaa tai musisoida jollain instrumentilla, niin tämä voisi olla hieno juttu musiikin ystäville tai vaikkapa tyttökaverille. Runot voivat myös toimia joko lahjana tai osana sitä. Tässäkin on huomioitava kohderyhmä. Veikkaan, että teini-ikäiset ottaa mielummin lätkämatsiin liput kuin pari säettä hengentuotantoa :)
Ei kommentteja: