keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Suunnosta suuntoon

Olen aina pitänyt kaikenlaisista teknisistä härveleistä ja aina silloin tällöin on pakko saada jokin uusi kapine piristämään arkea :)

Eräs puute mikä on pitkään pitänyt jo korjata on kunnollinen sykemittari. Toki löytyy meidän perheestä parikin sellaista. Yksi mallia Lidl, joka ei kestä tolkuissaan yhtä napin painallusta pidempään, sekä toinen entiseltä työnantajalta saamani Cardiosportin kapine. Viimeiseksi mainittu toimii niinkuin pitääkin...paitsi että siitä ei löydy kelloa?! Suoritusaika kyllä näkyy, muttei valmistaja ole katsonut tarpeelliseksi laittaa siihen perinteistä kelloa. Eli eipä sitä paljon tarvitse vapaa-ajalla sitten ranteessa pitää.


Simppeli mutta hommansa hoitava mittari.

Rannetta on jo noin 6 vuotta koristanut Suunto Vector. Olen pitänyt siitä tosi paljon ja ahkerassa käytössä se on ollut niin urheilussa kuin vapaa-ajallakin. Vaikka siitä löytyy toimintoja kompassista korkeusmittariin, niin sykemittaria tuossa mallissa ei ole. Sen puutteen lisäksi kello on aika iso kokoinen, joka hankaloittaa sen pitoa esim kauluspaidan, hanskojen tms kanssa. Vector on ottanut iskuja jos jonkinlaisia vuosien varrella, mutta tämä viimeisin isku teki siitä sitten entisen. Salilla nostaessani levypainoa pois pohjelaitteesta rannekke tarttui johonkin kiinni. RiksRaksPoks ja palaset lenteli. Tällä kertaa ei katkennut ranneke vaan kellon runko murtui. Aikani siinä aikani manailtuani ja ketutuksen laannuttua aloin suunnitella jo suu vaahdossa suunnitella uuden kellon ostoa :)


Käy ja kukkuu muttei kestä ranteessa. Tekisikö tästä taskunauriin?

Muutaman testailun ja vertailun jälkeen päädyin taas Suunnon kelloon. Yksi Polarin malli oli myös mielessä, mutta sitä olisi ainoastaan saanut rääkyvän punaisena, niin se jäi sitten hyllyyn. Hinta-/laatusuhteeltaan sekä toiminnoiltaan parhaaksi kelloksi osoittautui Suunto T3c. Mustan väriset mallit oli todella tiukassa jälleenmyyjillä ja omani löysin niinkin läheltä kuin Hki-Vantaa lentokentältä :)


Uutukainen treenikaveri!

T3c:n tärkeimmät toiminnot ovat:

-Syke (reaaliaikainen-, maksimi-, keskisyke) ja kalorinkulutus.
-Sykerajojen ja -alueiden asetus.
-Reaaliaikainen harjoitusvaikutus. Laite kertoo siis asteikolla 1-5 harjoituksen tehon verraten sitä henkilökohtaisiin tietoihisi ja liikkumisaktiivisuuteesi, jotka olet syöttänyt muistiin.
-Vauhti, matka ja pyöritysnopeus valinnaisilla Suunto POD -laitteilla. Esim. fillarilla ajaessasi näet kellosta matkan ja nopeuden reaaliajassa.
-Lokikirja, josta voit tsekata viikottaiset tai kuukausittaiset treenit.
-Luonnollisesti kello, pvm, sekkari jne.

Lopuksi vielä pitää mainita erittäin mukavan tuntuinen ja toimiva sykevyö. Kello on myöskin paljon kompaktimpi paketti kuin Vector eikä se ole samalla tavalla tiellä.

Kun nyt kerran vauhtiin päästiin tässä kellojen ostelussa, niin ostin vielä Ranskan reissulta itselleni Bleun kellon, jota voi pitää vaikka puvun kanssa tai miksei muutenkin.


Eleganttia ajannäyttöä á la Bleu!

Ei kommentteja: