tiistai 21. joulukuuta 2010

Häävalokuvaaja

...on ruotsalainen leffa vuodelta 2009 (Bröllopsfotografen), joka tuli katseltua tuossa eräs päivä. Aihe on itselle tuttu, joten ainakaan osittaiselta samaistumiselta ei voinut välttyä.


(Kuva: Imageshack)

Björn Starrin:in esittämä Robin on pienessä Molkomin kylässä asuva rokkari. Lähes kolmekymppinen jäbä asuu vielä kotonaan ja etsii elämälleen suuntaa. Innokkaana valokuvaajana hän napsii kuvia kaikesta mahdollisesta ja kuvaa siinä sivussa myös siskonsa häät. Häihin hän on kaikkien yllätykseksi hommannut esiintymään kansallisen tv-tähden Jonny Björkin (Kjell Bergqvist, joka palkittiin parhaasta miessivuosasta Guldbagge-palkinnolla). Väsynyt stara vetää lattean keikan ja esiintymispalkkiokin jää maksamatta. Robin lupautuu korvaamaan keikan vaikka tekemällä kuvauskeikkaa Jonnylle, joka kuitenkin poistuu hääpaikalta kumit ulvoten.


(kuva: Matildavictoria.blogg.se)

Robinin työpaikka pientä paikkakuntaa työllistävässä tehtaassa menee alta, kun taloustilanne ajaa tehtaan nurin. Samalla hän saa kuitenkin yllättävän puhelun Jonny Björkiltä, joka tarvitsisi kuvaajaa ystävänsä tyttären häihin Tukholmaan. Robin ottaa tekstarivippinä ison lainan ja tilaa itselleen uudet kuvauskamat. Näyttäisi olevan ykkössarjan Canonia ja L-sarjaa ;). Matka kohti Tukholmaa alkaa. Siitä mitä tuleman pitää yllättää monella tapaa Robinin läheiset ja varmasti myös miehen itsensäkin.Leffa oli itseasiassa parempi mitä odotin. Juoni oli ihan kelpo matskua ja näyttelijät istuivat hyvin rooleihinsa. Leffa ei varmasti tule saamaan mitään kulttuuripalkintoja, mutta itse pidän tälläisistä "normaalielämää" kuvastavista rainoista, jos ne on tehty hyvin. Ohjaaja Ulf Malmrosille myös hatunnostot. Muutama vähän klisheinen juttu leffassa oli, mutta tätä elokuvaa nyt ei pidä niin kriittisellä silmällä katsoakaan. Suosittelen tsekkaamaan!

Ei kommentteja: