tiistai 14. joulukuuta 2010

Kotka/Karhula

Yhdentoista viikon komennus Karhulassa saatiin päätökseen viime viikon perjantaina. Alunperin kuukauden pituinen projekti venyi "hieman", mutta se ei näissä suunnitteluhommissa kovin harvinaista ole. Hyvä sääntö on, että kun komennukselle kysytään halukkuutta, niin arvioidun pituuden voikin suoralta kädeltä kertoa piillä :)


Toimistorakennus Karhulan ytimessä

Kaupunkiin tuli tutustuttua aina, kun töiltään jaksoi. Päivät venyi helposti kymmentuntisiksi ja siihen päälle, kun kävi vielä treenaamassa, niin ei iltaisin jaksanut muuta kuin lepäillä hotellilla. Tsekataas kuitenkin mitä kaikkea Kotka tarjosi reissutyöläiselle.

Majoitus


Asustelin koko komennuksen ajan Karhulassa Hotelli Cumuluksessa. Hotelli on pienehkö, mutta kotoisa. Henkilökunnasta iso plussa! Miinuksena ravintolan puuttuminen (Martina kuitenkin suht lähellä). Aamupalatarjoilu oli joka aamu ja pöydässä oli perinteiseen hotelliaamiastyyliin kaikkea mahdollista :) Sen verran ahkeraan tuli näköjään reissun päällä syötyä, että tarttui kilo per viikko ekan kolmen viikon aikana :D Hotellissa ei ollut myöskään kuntosalitiloja, mutta saunaosasto löytyi. Hotellille on myös helppo löytää, koska se sijaitsee aivan ison tien tuntumassa.


Sisäänkäynti


Respa


Treenaus


Syksyllä kelit antoi vielä myöten fribailulle ja paikallista kenttää tuli kierrettyä usempaan otteeseen. Haastavia väyliä löytyi useita ja rata tarjosi mukavaa vaihtelua.


Välillä ei osu :)

Salilla treenaaville löytyy kaupungista hyvät puitteet halvalla. Itse treenasin sekä Steveco Areenalla, sekä Karhulan uimahallilla. Jälkimmäiseksi mainittu vietti pari kuukautta ennen tuloani avajaisiaan täysremontin jäljiltä ja paikka kiilsi uutuuttaan. Uimahallilta löytyy kaksikin salia. Toinen on paineilmavastuslaitteilla varustettu kuntoilusali ja toinen on perinteinen punttien kolistelusali taljoineen päivineen. Miinuksena kyykky- ja penkkipaikan puuttuminen. Lisäksi punttisalin tilat on aika pienet ja ruuhkautumista tulee helposti.


Uimahallin punttisali


Uimahallin punttista


Uimahallin kuntosali, josta löytyi paineilmavastuksilla toimivat laitteet.

Steveco Areenalta löytyy puolestaan kaksikin salia. Yläkerran sali on enemmän voimailupainotteinen ja alakerran punttikselta löytyy sitten taljaa, prässiä, kuntopyörää, smith-laitetta, reiden vetkuttimia sekä myös penkki ja iso setti hantteleita.


Steveco Arenan alasali

Talvella kannattaa käydä tsekkaamassa UUPERINRINTEET, jotka sijaitsevat n.25km päässä Kotkasta. Pieni paikka, mutta rinteitä löytyy useamman vaikeusasteen verran. Itse tutustuin paikkaan näin alkukaudesta ja kaikkia rinteitä, street mukaan lukien, ei oltu saatu vielä auki.

Ruoka


Ravintolat tulivat myös tutuiksi lounasaikaan. Karhulassa vieraileville voin suositella Martinaa, sekä Hotelli Karhua. Molemmat ovat aivan Karhulan ytimessä ja ruoka on todella hyvää. Sarin ja Peetun vieraillessa käytiin sitten Kotkan keskustassa koeajamassa myös Amarillo. Lisäksi kiitosta saa Eagle-talon Axel's sekä ravintola Hovinkoski. Juottoloiden tarjontaa ei tullut tarkastettua, koska iltaisin en jaksanut edes oluella käydä.


Martina


Ravintola Hovinkoski, joka toimii myös maanpuolustuskerhona.


Sekavan oloinen panoraamakuva ei anna oikeaa kuvaa Hotelli Karhun ravintolasta. Kiva paikka kuitenkin.


Karhun yläterassilta avautuu torinäkymä.


Sekalaisia kuvia


Vähän laiskasti tuli kuvattua reissun päällä muulla kuin iPhonella, mutta tässäpä muutama valikoitu foto.


Välillä luonto tarjoili tälläistä näköalaa toimiston ikkunasta.


Patsaita Kotkan sataman liepeillä olevan mäen päällä.


Jouluvaloisa kävely tie Kotkan keskustassa.


Kotkan keskustan kirkko on upean näköinen yöllä!

Sellainen työreissu tällä kertaa :)

3 kommenttia:

Marjukka kirjoitti...

Tuo Karhuvuoren sali on todettu hyväksi! :) Itse treenailen siellä just :)

Oskari- kirjoitti...

Se oli hintaansa nähden kyllä tosi hyvä sali eikä pahemmin ruuhkautunut iltaisinkaan. Ei taidettu samaan aikaan osua treenailemaan vai oletko vasta uusi kävijä siellä? :)

Marjukka kirjoitti...

Hups hiukan myöhään vastaan. Olen käynyt siellä noin pari vuotta kyl :D
Välillä siellä on iltasin paljon porukkaa.. varsinkin maanantai ilta :) Hinnat kyllä nousseet nykyään :/ Mut niihän ne aina nousee..