tiistai 11. lokakuuta 2011

Lomalla (osa 1)

Kylläpä on muuten loma tehnyt terää. Sitä huomaa kuinka kiireinen rytmi on karissut harteilta, kun on saanut relata oikein olan takaa. Ihan tekemättömänä en kuitenkaan ole osannut olla (kuten tavallisesti) vaan tässä lomaillessa on tullut touhuttua kaikenlaista. Pahoittelut siitä ettei blogiinkaan ole juttua tullut. Nyt on taas aika vähän heräillä arkeen ja aktivoitua :)

Kolme ekaa viikkoa tuli vietettyä ihan virallisesti kesälomaa. Mihinkään kauemmaksi ei päästy luonnollisestikaan lähtemään rouvan ollessa aivan viimeisillään raskaana. Duuniviikkoina saa aina ajella autolla aivan tarpeeksi, joten senkin vuoksi meille teki hyvää olla vaihteeksi hetken verran paikallaan. Ja Kuopiossakin toki riittää tekemistä, jos tylsyys iskee. Harrastusmahdollisuudet on hyvät sekä palveluja löytyy monipuolisesti. Jos kaupungilla pörräillessä iskee makian nälkä ja alkaa kahvituttamaan, niin kannattaa käydä tutustumassa Cafe Houkutukseen!


Makoisaa etelä-amerikkalaista kahvia...


...ja kotimaisia tattusia.

Treenit on alkaneet kulkemaan taas mukavasti, kun on päässyt pois koneen äärestä ja staattinen jännitys käsiin/hartioihin on vähentynyt. Liika vähä liikkuminen on tosiaan pahasta, mutta niin se taitaa olla liikakin. Mukava on käydä kolistelemassa puntteja kun ei tarvitse varoa kättä jatkuvasti. Kahvakuulalla on tullut myös veivattua ahkerammin punttitreenin ohessa.

Fillarireeniä on tullut tehtyä yllättäen enemmän maantiellä kuin maastossa. En ole koskaan ollut mikään kovin innokas välppääjä noiden pyörien kanssa ja rakentelu on jäänyt normaalihuoltoa lukuun ottamatta vähälle. Nyt lomalla kuitenkin iski rakennuskärpänen ja parikin tekelettä on ollut työnalla. Lopputulemaksi pitäisi tulla ensi kesän ajoja varten joko sinkula tai fiksi. Pyörä on jo purettu osiin ja runko etuhaarukoineen hiottu odottamaan maalausta. Vielä pitäis miettiä minkä värinen ajopelistä tulee.Sattui silmään myös eräs melko erikoinen fillariäksidentti, jossa pukki tyrmää pahaa aavistamattoman maastosingertäjän:
Leffoja on tullut myös katsottua lomalla aika ahkeraan. Heitetääs tähän loppuun muutama pikainen arvostelu.


WORLD INVASION: BATTLE LOS ANGELES


Leffa joka sisältää upeasti toteutettua räiskintää, mutta siihen se sitten jääkin. Juoni on perushuttua, "alienit valtaa maapallon". Juonta on koitettu saada tunteellisemmaksi kovilla ihmiskohtaloilla, mutta ontuvaksi paketiksi jää koko leffa. Sen verran pysyi mielenkiinto yllä tätä katsoessa, että piti ainakin neljään eri kertaan ottaa tämä katsottavaksi, että pääsin lopputeksteille. 6-


PUNAINEN LOHIKÄÄRME


Elokuva täynnä erikoisia murhamysteereitä johon on sekoittuu mukaan myös Hannibal Lecter. Elokuvahan perustuu samannimiseen Novelliin (kirj. Harris), jonka tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen Urhilampaita. Tästä Harrisin novellista on tehty jo aiemminkin elokuva "Manhunter", jossa Tohtori Lecteria esitti Brian Cox. Kuitenkin se ainoa oikea Lecter on mielestäni Hopkins, joka vetää jäätävän roolin myös tässä rainassa. Mielenkiintoinen elokuva, jonka helposti yhdeltä istumalta (kuten elokuvia kuuluukin katsoa). Edward Nortonin roolisuorituksen tuella voin helposti suositella tätä elokuvaa katsottavaksi. 7,5

Ei kommentteja: