tiistai 17. tammikuuta 2012

Saksassa (Päivä 2)

Tiistaiaamuna herättiin jo aikaisin tukevalle aamupalalle, jossa skippasin suosiossa kaiken sortin rasvakaapelit, koska suussa maistui vieläkin eilisiltainen makkaramässyttely.



Tujujen aamukahvien jälkeen oli unijarkot karisteltu silmistä. Pakkasimme kamat Hyundaihin ja suuntasimme pikkukylien läpi kohti Blankensteinia, jossa työmaa sijaitsi. Jos reissussa olisi ollut yhtään enempää vapaa-aikaa, niin olisin kierrellyt noita pieniä kyläpahasia kameran kanssa ja tutustunut paikallisiin kauppoihin/ihmisiin.



Sen verran rivakasti hoitui aamutoimet hotellilla, että meillä jäi aikaa käydä paikallisessa marketissa ostoksilla. Lidlin tyylisestä kaupasta löytyi kaikkea leipomosta moottorisahoihin. Ostettiin vaan hieman välipalaa pitkän päivän varalle ja suuntasimme naapurissa sijaitsevan tehtaan portille anomaan kulkulupia.



Kulkuluvat saatuamme suunnistimme toimistotalolle aloittamaan työrupeamaa. Vaikka päivä olikin pitkä, niin se sujui sutjakasti. Palaveerausta saksalaisten insinöörien kanssa (taisipa olla yksi kappale tohtoreitakin saman pöydän ääressä), kiertelyä tehtaalla, mittausta, valokuvausta, arviointia, suunnittelua yms. En lähtenyt tänne työreissulle siis valokuvaushommien puolesta, mutta silti suurimman osan päivästä paukuttelin kuvia ihan työn puolesta. Näillä kuvilla tosin on informatiivista arvoa enemmän kuin varsinaista julkaisuarvoa. Inssityössä valokuvat ovat luonnollisesti hyvä tapa tallentaa suunnittelun alla olevaa laitosta.Kuviin on hyvä saada heti joku merkintä, mitta tai muu kuvaava merkki, koska satojen kuvien joukossa olevasta yksittäisestä kuvasta voi olla hankala kertoa mitä sillä on ajettu takaa, jos siinä ei ole mitään kuvausta. Itse käytän paljon työssäni Adoben Ideas sovellusta (iPhone), jolla voi heti kuvan otettuaan muokata kuvaan tietoja piirtämällä, kirjoittamalla jne. Näppärää.



Pitkän työpäivän päätteeksi käytiin ravitsemassa itseämme hyväksi todetussa hotellin ravintolassa, jossa kokki toi eteemme pihviä, röstipottua ja pari tuoppia Scherdeliä. Siinä kyllä mieli lepäsi :)



Ei kommentteja: