keskiviikko 12. syyskuuta 2012

1,000,000,000,000 Frames/Second

Maailman ensimmäisestä valokuvasta (Joseph Nicéphore Niépce, 1826) lähtien on kuvan tuottamista ja laitteistoa pyritty parantamaan/kehittämään. Valokuvauksen perustekniikka pysyi pitkään samanlaisena eli valoherkälle materiaalille ikuistettiin nopea pilkahdus valosta, joka kehitettiin sitten näkyväksi valokuvaksi. Valokuvausmaailma eli todellista murrosvaihetta, kun analogisen kuvaustavan rinnalle/tilalle kehitettiin digitaalinen kuvaaminen ja kuvatuotanto. Tämä uudisti täysin valokuvauksen monellakin tapaa. Kuvatuotanto nopeutui hurjasti, kuvamäärät kasvoivat räjähdysmäisesti, kuvankäsittely sai aivan uudet toimintatavat, paperikuvien sijasta kuvia katsellaan ruuduilta jne. Elämme nyt hetkessä, jossa digikuvaus on arkipäivää ja filmikameroita aletaan kummastella. Voi hyvinkin olla ettei nuorimmat valokuvaajan versot ole koskaan filmikameraa nähneetkään.

Seuraava murrosvaihe muhii jo suunnittelijoiden/tiedemiesten/valmistajien pääkopissa ja tietokoneiden uumenissa. Nähtäväksi jää mitä on tulossa seuraavaksi. Olisiko tässä välähdys tulevasta:

 
 
Olen samaa mieltä Mr.Raskarin kanssa. "We should stop obsessing about the megapixels in cameras and start focusing on the next dimension in imaging".

Ei kommentteja: