lauantai 30. marraskuuta 2013

Hakkerin pirulainen

Selvisipäs vihdoin syy miksi sivujeni domain (www.ollijantti.com) on päätynyt esim. Facebook ja McAfeen mustalle listalle. Sivut oli joutuneet hakkeroinnin kohteeksi. Jotenkin älytöntä, mutta niinpä vaan kävi.

Koko homma selvisi, kun laitoin viestiä Byethost.com:iin, jonka servulla sivuni aiemmin majailivat. Pyysin heitä poistamaan kaikki minuun liittyvät tiedot heidän tietokannastaan, koska ajattelin koko homman johtuvat heidän mainoslinkityksistään. Sieltä sitten kyseltiin tarkemmin miksi noin tulenkatkuinen suhtautuminen heihin? Kerroin tilanteen ja he alkoivat syynäämään tiliäni tarkemmin. Kotisivutilani oli hakkeroitu ja se oli laitettu täyteen haitallisia skriptejä + muuta schaibaa, jotka sitten joutuivat tietoturvapalveluiden verkkoon. :/ Paska homma.

Otinkin heti yhteyttä Facebookiin ja McAfeen asiakaspalveluun, joista jälkimmäisessä osattiin alkaa hoitamaan asiaa niin kuin sitä pitääkin. McAfeen kaveri kertoi, että hakkeroinnit ovat nyt tulleet entistä suuremmaksi ongelmaksi ja tapauksia on tullut maailmanlaajuisesti todella runsaasti. Annoin tietoni heille ja laittoivat sivujen tarkastuspyynnön liikkeelle. Sivujen pitäisi olla poistunut heidän bannattujen sivustojen listaltaan noin neljässä viikossa.

Facebookissa meininki oli hieman erilainen. Minkä hiton takia siellä on jokin "ilmoita ongelma"-mahdollisuus, jos asioihin ei reagoida millään tavalla? Olen ottanut yhteyttä Fb:n ylläpitoon jo kymmeniä kymmeniä kertoja. Yhtä tyhjän kanssa.Ei kommentteja: