maanantai 16. marraskuuta 2009

Treenikuulumisia

Talvi on tullut ja sitä myöten ovat fillarilenkitkin ulkona vähentyneet. Talvisin pyöräilyyn tulee otettua tuntumaa polkemalla enimmäkseen lenkkejä ergolla, sekä jonkun verran jäykkismaasturilla. Koitan talvisin pitää kuitenkin hieman taukoa varsinaisesta pyöräilyharrastuksesta, että sitten olisi taas keväällä kovempi hinku päästä metsäpoluille.

Talvella parasta ulkoliikuntaa on ehdottomasti lumilautailu! Paikallinen Myllymäki (www.myllymaki.com) ei ole vielä avannut oviaan tälle kaudelle ja sivutkin näyttävät olevan päivittämättä. Nykytrendin mukaan nuo hiihtokeskusten porukatkin tuntuvat lakkoilevan, joten saa nähdä milloin pääsee korkkaamaan tämän kauden. Viime viikolla tuli ensimmäistä kertaa lähes yhdeksään vuoteen pieni kipinä kokeilla taas hiihtoa. Näinköhän sitä joutuu suksetkin hommaamaan?Salilla on myös tullut treenattua. Teen yleensä kolme jakoisella ohjelmalla. 1. Päivä: Rinta-Hauis, 2.päivä: Olkapäät + ojentajat, 3.päivä: Jalat + Selkä. Vatsoja satunnaisina päivinä. Punttien kolistelun lisäksi olen testaillut muutamaa uutta juttua aerobisissa treeneissä. En ole mikään juoksumaton ystävä, mutta pitkästä aikaa olen koittanut hyödyntää sitäkin. Olen tehnyt kolmen lajin treeniä siten, että ensin juoksua matolla, sitten soutua soutulaitteessa ja lopuksi lenkki kuntopyöräergolla. Jännä huomata miten alkaa uusia lihaksia kipeytymään, kun treeniä hieman muuttaa. Varsinkin soutu on laji, jota ei kovinkaan usein tule harrastettua. Treeni kokonaisuudessaan nostattaa sykettä hyvin ja antaa ärsykettä koko kropalle.Netissä on monessa paikkaa tullut vastaan 100 Burpee challenge, joka alkoi vaikuttamaan mielenkiintoiselta. Burpee on näin Suomalaisittain "yleisliikkeenä" tunnettu liikesarja. Yksi toisto on seuraavanlainen: (Alkuasento seisoen) - kyykkyyn - punnerrus - kyykkyyn - hyppy. Simppelin kuuloista, mutta koitappa tehdä noita 100 toistoa mahdollisimman puhtaasti ja nopeasti. Veikkaan että hiki irtoaa kovempi kuntoiseltakin kaverilta.

Tästä mallia

Näitä on aiemmin tullut tehtyä mm. potkunyrkkeilytreeneissä. Tiesin että liike on pitkän päälle tehtynä rankka, mutta ehkäpä noista sadasta selviäsi kolme tai neljä taukoa pitämällä. Ei muuta kuin testaamaan!

Ekat parikymmentä toistoa sai aikaan jo mukavan hengästymisen ja syke huiteli lähellä 160. Neljän kymmenen toiston jälkeen alkoi jo tulla epämukava olo ja ekan kerran käväisi mielessä, että pitäisikö jättää jo kesken :) Pahimmat tuntemukset oli varmasti jossain 50-60 kantturoilla, koska toistoja on jo melko paljon takana, mutta suurinpiirtein saman verran edessäpäin! Sadannen toiston päättävä hyppy tömähti lattiaan sekkarin näyttäessä 7min 26sek, johon olin erittäin tyytyväinen. Tavoite oli koittaa päästä alle 10 minuuttia.

Homma oli kyllä erittäin raskas! Toistosarjat meni näin: 21,10,11,10,12,10,10,11,5. Väleissä pidin n.10-15 sekunnin tauot. Lopussa alkoi tulla jo veren maku suuhun ja henkitorvea korvensi aika mukavasti. Piti ihan tovi huilia, että sain muut treenit tehtyä loppuun :) Noh, onpahan nyt tehty eikä tarvitse kyllä ihan hetkeen uudestaan kokeilla.

Treenauksen olennainen osa on myös riittävä palautuminen ja rentoutuminen . Tänään startataan kohti Tukholmaan risteilyn merkeissä ja luulenpa että sykettä tulee nostettua tuolla reissulla pelkästään tanssilattialla! :)

Ei kommentteja: