tiistai 3. marraskuuta 2009

Alkumetrit Omppumaailmaan


Noniin nyt on reilu viikko takana tutustumista Maciin ja alkusäätämisten jälkeen käyttökokemukset ovat olleet odotusten mukaisia eli positiivisia :)

Alkukompuroinnilta ei tosin vältytty tälläkään kertaa. Ongelmia piisasi lähinnä netin kanssa, enkä saanut sitä toimimaan kirveelläkään Mac minin kautta, vaikka Pc:n kautta se pelasi moitteetta. Syyksi selvisi lopulta yhteensopimaton modeemi (Telewell TW-EA501 ver.1). Tilalle hommasin sitten TW-EA510 ver.3:n, josta löytyy nyt myös Wlan. Henkimaailman hommia nämä tietotekniset ongelmat välillä kyllä ovat.

Itse laite on mukavan pieni ja erittäin hiljainen! Sähkölaskukaan tuskin kasvaa näillä virrankulutuksilla: Täysi kuorma 42W, Valmiustila 20W, Nukkumistila: 2W, Virta pois kytkettynä 2W. Laitetta ei siis kannata edes sammuttaa. Mac Minin mukana ei tule näppistä/hiirtä, joten tuuppasin kiinni tuon Logitechin langattoman settini. Hyvin pelaavat vielä, joten en vielä ajatellut sijoittaa omppulogoiseen nappularivistöön ja jyrsijään.


Lumileopardin käyttis on tosiaan pirun mukava käyttää. Aiempaa kokemusta itsellä on lähinnä Tigerista, joten pientä vertailua pystyy tekemään. Kaikkia Tiikerin ominaisuuksia en edes tiedäkään, mutta ainakin ulkoasu on saanut kasvojenkohotuksen. Vaikka ikkunakäyttistä onkin lähes aina tullut käytettyä, niin Snow Leopardin kärryille pääsi nopeasti. Windowsiin verrattuna kaikki tuntuu olevan paremmin esille ja jos joku tiedosto on hukassa, niin Spotlight auttaa sen löytämisessä. Vanhoja tottumuksia Xp:sta ei pysty eikä tarvitsekaan karistaa pois, koska työssä joutuu joka tapauksessa tekemään sillä hommia. Lisäksi perheen muissa koneissa rullaa vielä Winukka. Tosin asensin tuohon omaan reissuläppäriini LeopardXp:n, joka siis muuntaa Xp:n OS X Leopardin tyyliseksi.


Jos moisen haluat asentaa niin se onnistuu erittäin helposti. (Myös sen poistaminen on helppoa).

1. Tee varmuuden varalta palautuspiste Windowsiin.
3. Pura ja asenna.

2 kommenttia:

vv kirjoitti...

Jaksaako toi pyöritellä kuinka hyvin fotaria tai lightroomia?

Oskari- kirjoitti...

Ihan hyvin jaksaa pyöritellä PS CS4:sta ja LR 2.5:sta vaikkei muistia ole kuin se 2 gigaa. Neljään gigaan kun päivittäisi, niin saisi nopeutta taas helposti lisää. Toi muistin lisääminen on sitten sellainen voiveitsi/juustohöylä/ruuvimeisseli-soveltaminen :) Vaikka näppärä laite muuten onkin, niin sisuskalujen vaihtaminen on tehty harvinaisen hankalaksi. Tosin siihen löytyy melko tarkat ohjeet netistä.