perjantai 4. joulukuuta 2009

Suurkisa 2009 (harrastajasarja)

"Ohhoh!"; oli ensimmäinen sana joka suustani pääsi, kun avasin joulukuun Kamera-lehden. Aloin katsomaan oliko vuoden 2009 Suurkilpailun harrastajasarjaan lähettämäni foto (Pariisin varpunen) saanut mainintaa. Yllätys oli melkoinen, kun kuva löytyikin sijalta numero uno! Mahtava juttu :) Suuret kiitokset Kamera-lehdelle sekä tuomaristolle, jossa vaikuttivat: Vuoden muotokuvaaja Irina Kolomijets, valokuvaaja/kouluttaja Tiina Puputti, päätoimittaja Pekka Punkari ja toimittaja Asko Vivolin.Tässäpä vielä voittoon yltänyt otos isommassa koossa, sekä tuomariston kommentit:


"Kuvassa on vahvaa uskonnollisuuteen viittaavaa symboliikkaa: hieman alaviistosta kuvattuna varpunen siivet levitettyinä on asennoltaan "vapahtajamainen ja sanomaa tukee myös taustalla näkyvä uskonnollinen rakennus. Kuva on kiehtova rauhallisen ja harmonisen värimaailman sekä keskeissommittelun takia. Katsojan katse keskittyy vain ja ainoastaan kuvan pääkohteeseen. Kuvassa on myös kaunis valo: kohteen takaa tuleva pehmeä vastavalo tuo kauniisti esiin varpusen siipien läpikuultavuuden. Tuomaristo ihastui myös kuvan nimeen, jossa on symboliikkaa viittauksena laulajatar Edith Piafiin, "Pariisin Varpuseen"."

Tämähän tarkoittaa myös sitä, että kalustoon tulee nyt muutoksia :) Harrastajasarjan voittajalle on luvassa Canon 500D, joka pääsee nyt varmasti hyvään kotiin.

Canon 500D on siitä mielenkiintoinen uutuus, että siitä löytyy myös videokuvausmahdollisuus (1080P). Saa nähdä mitä kaikkea käyttöä sille keksii. Kunhan saan uuden rungon kovaan käyttöön, niin laitan sitten juttua blogin puolelle.

P.S: Kävin jo tänään liikkeessä hypistelemässä runkoa ja ote vaikutti heti passelilta. Nappien paikat on taas siirtyneet, joten hutipaineluita varmasti alussa tulee. Innolla odotan kuitenkin uutta runkoa saapuvaksi!

Ei kommentteja: