keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Näkyy, ei näy

Joskus kuvatessa on sen verran kiire, ettei ole yksinkertaisesti aikaa/mahdollisuutta siirtää turhia juttuja pois edestä ja sitten ne tulevat mukaan kuvaan. Tämä tarkoittaa puolestaan sitä, että ne on poistettava jälkikäsittelyssä. Joskus homma voi olla todella työlästä/aikaa vievää ja siksi pyrinkin aina laittamaan taustat sun muut kuntoon jo kuvaushetkellä.

Tässäpä pari esimerkkiä:

Tätä hääkuvaa otettaessa keli oli todella vilpoinen ja räntääkin satoi välillä. Eli pihalla ei juhlatamineissa kovinkaan mielellään pitkään viihtynyt. Mieleeni tuli idea, jossa sulhanen vetää morsianta äestämiseen(?) tarkoitetussa vempeleessä. Erään vieraan auto oli jäänyt ikävästi juuri vempeleen taakse, mutta ajattelin ottaa kuvat silti. Auton pois ottamisessa olikin melkoinen duuni. En ole käyttänyt yhteenkään hääkuvaan niin paljon aikaa kuin tähän.


Alkuperäinen otos.


Valmis & käsitelty versio.

Lapset on helppo saada hymyilemään antamalle heidän käsiinsä jotain mitä pyöritellä. Tämä pieni neiti saatiin hyvälle tuulelle isänsä avainnipun avulla. Avaimet eivät kuitenkaan näyttäneet hyvälle lopullisissa kuvissa, joten taas piti tehdä taikatemppuja photoshopin puolella.


Käsittelemätön kuva, jossa avaimet käsissä.


Valmis kuva, josta avaimet otettu pois.

Kaiken ylimääräisen poistaminen kuvasta uskottavasti osaa olla välillä todella haastavaa. Tietysti pienessä koossa julkaistaviin/printattaviin kuviin käsittelyn ei tarvitse olla pikselitasolla tehtyä, mutta itse pyrin aina tekemään käsittelyn niin huolellisesti ettei sitä (ainakaan pahasti) huomaa isommastakaan vedoksesta.

2 kommenttia:

Anssi kirjoitti...

Todella hyvää työtä tuon auton kanssa. Näin tuon kuvan aiemmin, enkä olisi ikinä arvannut, että siitä on jotain kloonattu pois. Taatusti ollut ihan järkyttävä homma.

Oletko kokeillut CS5:n Content-Aware-Filliä? Henkilökohtaisesti olen ollut melko pettynyt. Yhdeksän kertaa kymmenestä jälki on täysin hyödytöntä, eikä toimi edes pohjana huolellisemmalle kloonailulle.

Oskari- kirjoitti...

Kiitoksia! Tuo hääkuva oli kyllä erittäin erittäin työläs tehdä valmiiksi. Vähän hassua ajatella, että kaikki se tuntien työ vaan siksi, että kuva näyttäisi siltä ettei sille olisi mitään tehty :)

Kaverin koneella testailtiin PS CS5:n content-aware-filliä. Jäi sellainen maku siitä, että tietyissä tapauksissa se säästää aikaa tekemällä suht hyvän alkukäsittelyn hävitettävälle kohteelle. Joka kerta sitä joutuu kuitenkin tarttumaan kloonaustyökaluun loppusilausta varten.