keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Filmille

Tuli taas nakuteltua jokunen rulla kuvia filmille ihan harrastusmielessä. Kestipä muuten ihan jonkun aikaa ennen kuin kaikki rullat oli kuvattu. Yhtään ruutua ei tehnyt mieli "tuhlata" johonkin turhaan, vaan aina koitin löytää jotain kuvaamisen arvoista. Siinäpä onkin suurin ero mitä tulee kuvauskäyttäytymiseen, kun vertaa filmille ja digille kuvaamista. Filmille kuvatessa tulee kiinnitettyä enemmän huomiota mm. rajaukseen ja sommitteluun. Digillä sitä saattaa ottaa samasta kohteesta useamman kuvan ja valita sitten jälkikäteen sen parhaimman ja deletoida turhat ruudut pois kovalevyn tilaa tuhlaamasta. Filmillä taas puolestaan tulee tehtyä parhaan kuvakulman valinta jo ennen kuin painaa laukasinta ja kahta lähes samanlaista kuvaa tulee harvoin otettua.

Kamerana oli käytössä jälleen vuoden -80 Zenit EM ja linssiarmeijana Fujinon 35mm f2.8, Helios 58mm f2, Jupiter 85mm f2 sekä Pentacon 135mm f2.8. Kahdella jälkimmäisellä tykkään kuvata tosi paljon. Molempia onkin kehuttu nimenomaan pehmeän bokehin ansiosta ja voin kyllä yhtyä kehumiseen.

Elvis ja Kokki Kuopion keskustassa. Jupiter 85mm f2.

Kuopion torimyyjä.  Jupiter 85mm f2.
Kuopion toriremontti ja paketoitu kauppahalli. Fujinon 35mm f2.8.
Kuopion tori. Fujinon 35mm.
Tuulimylly Fagernäsin kartanon pihamaalla Kuopiossa. Jupiter 85mm.
Lintujen ruokintaa Helsingin keskustan liepeillä. Pentacon 135mm f2.8.
Varkauden Pirtinvirta talvella. Linssi ??
Pirtinvirran rantapenkit. Fujinon 35mm.
Nuorin Jäntti touhuaa kotipihassa. Jupiter 85mm.

Tykkään myös tosi paljon tuosta filmin rosoisuudesta. Virheet tuo vaan lisää fiilistä kuviin ja tälläinen lookki sopisi erittäin hyvin esimerkiksi johonkin bändikuvauksiin. Pitääkin seuraavan kerran ottaa myös filmikalusto mukaan, kun tehdään musaporukalle promokuvia.

Ei kommentteja: