perjantai 19. lokakuuta 2012

Power of digital makeup

Minulta kysellään usein kuinka paljon esim. kasvokuvia pystyy ehostamaan jälkikäsittelyssä. Tuohon on vaikea vastata suoraan, koska se riippuu paljon kuvasta (laatu, koko jne.). Usein eli lähes aina kasvoista löytyykin jotain pientä minkä kuvattava haluaa poistettavan. Ja sehän onkin ihan normaalia, että ihmisillä on kasvoissaan näppyjä, punoituksia, itikanpuremia, tummia silmänalusia, naarmuja, ihon kiiltämistä tai muuta mikä kaipaisi jälkikäsittelyä.

Itse kuvaan aina raw:ina, koska se antaa paljon enemmän liikkumavaraa kuvankäsittelypuolella. Välillä kuitenkin minulta kysytään pystyisinkö ehostamaan/parantamaan jotain asiakkaan omaa kuvaa ja nämä kyseiset kuvatiedostot on yleensä pokkarilla kuvattuja jpg-kuvia. Onko jpg:n rankempi käsittely lähtökohtaisesti tuhoon tuomittua vai taipuuko nekin käsittelyn jälkeen vielä laadullisesti käyttökelpoisiksi ruuduiksi? Tätähän pitää kokeilla :)

Tässä kokeilussa testasin kuinka Canon A540-pokkarilla otetun meikkaamattoman naisen naamakuvaan (jpg) saadaan vetäistyä puuterit, kajaalit, ripsivärit, puuterit ja koko hoito photarin puolella. Tässä pienessä projektissa tein yhteistyötä amerikkalaisen mallin Dana Hamm:n kanssa, joka luovutti yhden itse ottamansa kuvan käyttööni.

Lähtökohtana siis tämä kuva.

(Photo: Dana Hamm)

Hetki ehostusta photarin puolella ja a'vot:

Photo: Dana Hamm / Retouching: Olli Jäntti

Jpg-kuvaakin saa siis melko kivasti muokattua, joskin siitä kaikista haastavimmasta osa-alueesta eli ihosta ei saa läheskään niin hyvää, kuin mitä raw:sta muokkaamalla saisi irti. Ihosta meinaa tulla väkisinkin hieman liian blurrattu, vaikka koitin käsitellä sen niin vähällä siloittelulla kuin virheet peittämällä saa tehtyä. Lisäksi pokkarin suora/kova salama vie detaileja ihosta keskeltä naamaa.

Danan kommentit kuvasta, "Thank you for the very cool photo!!  I love what you did - How amazing!!

Kun asiakas tykkää lopputuloksesta, niin voi siihen itsekin olla sitten tyytyväinen :)

Muistetaan kuitenkin, että tämä oli vain kokeiluluontoinen kuva. Jos pitäisimme oikeat promokuvaukset Danan kanssa, niin silloin olisi käytössä "hieman" erilainen kalusto niin valaistuksen, optiikan kuin kamerankin suhteen.

Lisää Danasta täällä:

www.iconicbeautyimages.com
https://www.facebook.com/dbarbourhamm

Ei kommentteja: