maanantai 29. joulukuuta 2014

SJ4000

Uuden kopterin (DJI Phantom FC40) hankinta toi tullessaan tarpeen päivittää äksönkamera. Kameraa vakauttavat gimbalit ovat usein tarkoitettu GoProlle, joten aloin suunnitella sellaisen ostamista.

Testejä lukiessani useassa artikkelissa nousi esiin SJ4000-kamera, joka on hyvin pitkälti puhdas GoPro-kopio. Suorituskyvyltään tämä huomattavasti edullisemmassa hintaluokassa painiva kamera tuottaa kuitenkin erittäin hyvää kuvaa ja testien perusteella mennään GoPro 3:n rinnalla. Lisäksi SJ4000:sta löytyy LCD-näyttö kameran takaosasta, jota ei löydy GoPro 3:sta.

HUOM! Jos olet kyseistä kameraa tilaamassa, niin varmista myyjältä, että kyseessä on alkuperäinen SJ4000 eikä kopio (Miksi GoPro-kopioitakin pitää kopioida? :D). Ne kopiot ovat kuvanlaadultaan erittäin huonoja. Googlaa lisää miten tunnistat alkuperäisen kopiosta.

Tiedän, että tästäkin kamerasta olisi löytynyt uudempikin malli (SJ5000), mutta kameran tarve oli kiireellinen enkä löytänyt mistään luotettavia arvosteluita SJ5000:sta. SJ4000:sta puolestaan kehuttiin paljon, joten ostopäätös oli helppo tehdä.


(kuva: foxoffer.com)
Nyt kun SJ4000 on ollut aktiivisessa käytössä muutaman kuukauden verran niin täytyy sanoa, että olen edelleen tyytyväinen ostokseeni. Tässäpä hieman ruusuja ja risuja.

+Kuvanlaatu
+Käyttökelpoinen äänenlaatu omalla mikrofonilla
+Helppokäyttöisyys (napit + käyttöliittymä)
+Napakka kotelo
+Samat kiinnikkeet GoPro:n kanssa (kiinnitystarpeita tuli mukana kattava setti).
+Hinta-/laatu-suhde

-Ei lisämikrofoniliitäntää
-Ei mahdollisuutta korjata vääristymää kamerassa (Korjaus editissä)
-Valkotasapaino (Ulkona hieman miinuksella ja sisällä menee helposti liian plussalle. (Editissä pystyy korjaamaan).
-Kameran rakenne ei aivan GoPro:n tasoa (Hintaansa nähden kuitenkin ok)
-Akun kesto (ei katastrofaalinen, mutta voisi olla hieman parempi. Akkuja tosin saa edullisesti)Ajattelin aluksi kuvata oman testipätkän tämän postin kaveriksi, mutta netti on pullollaan parempia esittelyvideoita kuin mitä ehtisin tähän hätään tekemään, joten laitetaas tähän yksi niistä:

Muista tsekata video FullHD:na, niin näet todellisen kuvanlaadun.Ei kommentteja: